П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Єднаючись у єдиній Церкві, ми стаємо «духовним щитом» для наших військовослужбовців, – архієпископ ПЦУ

    Архієпископ Рівненський і Острозький Православної Церкви України Іларіон (Процик) закликав вірян і священників, які ще вагаються, приєднатись в єдину Помісну Православну Церкву України.

    «”ніщо не зупинить ідею, час якої настав”, – ідею нашого єднання у Помісній Церкві на чолі з нашим Київським Предстоятелем – Блаженнійшим Митрополитом Епіфанієм. І в цей нелегкий час завдяки нашим воїнам, які, ставши «живим щитом», боронять наш державний суверенітет, ми станемо для них «духовним щитом». А для цього нам і надалі потрібно єднатися на місцях – парафіянин з парафіянином, сім’я із сім’єю, громада з громадою – і спільно у Незалежній Помісній Церкві розбудовувати Україну», – сказав архієпископ ПЦУ, передає пресслужба єпархії.

    Архієрей подякував священникам і парафіянам, які вже об’єднались в одну Церкву.

    «Я щиро вдячний багатьом громадам та священнослужителям, які зробили цей крок, закликаю їх допомогти тим, які через певні обставини або вагаються, або ж іще вірять черговим обіцянкам своїх горе-пастирів. Нехай цей момент псевдопастирства не змушує вас зупинитися, бо справжній пастир «душу свою покладе» за паству свою. Про це писав і євангеліст Іоан Богослов,зауважуючи: «Вони вийшли від нас, але не були наші: бо якби вони були наші, то залишилися б з нами» (1 Ін. 2. 19). І в час війни бити себе в груди і казати, що ти українець, та продовжувати перебувати в Митрополії Російської Православної Церкви – це обман та фарисейство», – підсумував архієпископ Іларіон.

    Нагадаємо, архієпископ Рівненський ПЦУ закликав УПЦ МП приєднуватись до Української Церкви, адже сила народу в єдності. Також в інтерв’ю він розповів про переходи в ПЦУ і російську церкву на Рівненщині.

    Найсвіжіше

    Популярне