Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Країни G7 мобілізували майже $20 мільярдів економічної допомоги Україні – комюніке

    Керівники фінансових відомств країн «Групи семи» (G7), а також представників МВФ, Світового банку й ОЕСР заявили про мобілізацію 19,8 млрд доларів економічної допомоги Україні, яка піде на подолання дефіциту бюджету та підтримку економіки країни.

    Про це йдеться в комюніке G7 за результатами зустрічі у німецькому Петерсберзі, передає Укрінформ.

    «У 2022 році ми мобілізували $19,8 мільярда бюджетної підтримки, у тому числі $9,5 мільярда зобов’язань перед нинішньою зустріччю в Петерсберзі, щоби допомогти Україні подолати дефіцит фінансування та продовжити забезпечувати базові послуги для українського народу», – зазначається в документі.

    При цьому підкреслюється, що бюджетна підтримка в розмірі 19,8 млрд дол. є важливим доповненням до недавніх заяв про подальшу військову й гуманітарну підтримку.

    Країни G7 привітали також зусилля інших міжнародних інституцій, які надають «суттєву фінансову підтримку» Україні. У цьому зв’язку відзначається, зокрема, пропозиція Європейської комісії щодо додаткової макрофінансової допомоги в розмірі 9 млрд євро. Крім того, у G7 привітали ініціативу ЄБРР та Міжнародної фінансової корпорації в розмірі 3,4 млрд дол.

    «Ми залишаємося непохитними у нашій підтримці й солідарності з Україною», – підкреслили представники країн «Групи семи».

    Як повідомлялося, загалом економічна підтримка G7 Україні з 2014 по 2021 рік перевищує 60 млрд доларів. При цьому, в «Групі семи» визнають, що відповідь на потреби України в гуманітарній та інших сферах потребує додаткового фінансування.

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ обговорив з послом України посилення підтримки України з боку світового співтовариства. Також УПЦ США зібрала 1,9 мільйона доларів для постраждалих українців та продовжує надавати гуманітарну допомогу Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне