Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Духовний центр УПЦ США ​​привітав велопробіг за СВОБОДУ УКРАЇНІ, які проїдуть 547 кілометрів

    547 кілометрів за 4 дні – мета велопробігу за Свободу України (FREEDOM FOR UKRAINE Ride), які вирушили в подорож, щоб привернути увагу до війни в Україні.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на сайт УПЦ США.

    Починаючи з Гарден Стейт (Нью-Джерсі), команда велопробігу планує зупинитися в різних українських центрах і релігійних громадах, висловлюючи солідарність із народом і нацією України, і нарешті прибуде до Вашингтона, округ Колумбія, у неділю, 22 травня.

    Першою зупинкою велосипедної команди був Саут-Баунд Брук/Сомерсет, штат Нью-Джерсі, де знаходиться Духовний центр – Митрополія Української Православної Церкви США Вселенського патріархату. Коли група з 20 велосипедистів приїхала, пролунав церковний дзвін Андріївської православної меморіальної церкви, вітаючи групу волонтерів та друзів, які взяли на себе таке благодійне завдання.

    З благословення митрополита Антонія, першоєрарха УПЦ США, архієпископ Даниїл у співслужінні 30 осіб – співробітників і волонтерів Центру «Митрополія» привітав групу велосипедистів словами глибокої поваги та вдячності за благодійні заходи – збір коштів для допомоги в боротьбі з триваючою гуманітарною кризою, що розгортається в Україні.

    Після офіційних привітальних слів семінаристи Софійської Української Православної Духовної Семінарії, одягнені у свої українські вишиванки, відзначаючи Міжнародний день української вишиванки, заспівали гімн України, який викликав розчулення у присутніх людей.

    Стоячи на сходах Української православної меморіальної церкви святого Андрія Первозванного – першого в Північній Америці пам’ятника, присвяченого пам’яті невинних жертв Геноцидного голоду в Україні 1932-1933 років, архієпископ Даниїл у співслужінні священника Юрія Сівко (пастор Української православної меморіальної церкви св. Андрія в Саут-Баунд Бруку, штат Нью-Джерсі), о. Василя Пасакаса (парох Української православної парафії Різдва Пресвятого в м. Саут-Плейнфілд, штат Нью-Джерсі), о. Василя Шака (парох Української Православної Місії св. Пантелеймона в Брукліні, Нью-Йорк), отця Івана Чопко, о. Андрій Драпака, о. Мирослав Микитюка (Софійська семінарія УПЦ) возніс молитву за Україну у час війни,

    Владика Даниїл звернувся до Ігоря Мулика, організатора велопробігу та групи з 20 велосипедистів, заохочуючи їх бути під час подорожі людьми молитви і свідчити правду про життя невинних українців, убитих війною російського агресора.

    Архієпископ зазначив, що «…є різноманітні фронти життя, учасниками яких ми всі є. Є воїни в полі, які борються за свободу та незалежність, є медики, які борються за життя поранених, є ще священники та священнослужителі, які ведуть нас у боротьбі зі злом нашого духовного життя; є такі люди, як і всі ми, які роблять усе можливе, щоб допомогти, сприяти та змінити світ на краще для всього людства…».

    Нагадаємо, архієпископ УПЦ США Даниїл помолився за Україну на Коаліції релігійних лідерів Нью-Джерсі. Також тайвансько-американська громада надала підтримку народу України під час зустрічі з архієпископом УПЦ США.

    Найсвіжіше

    Популярне