Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Байден підписав закон про виділення Україні $40 млрд допомоги

    Президент США Джо Байден підписав закон про виділення Україні військової, економічної та гуманітарної допомоги на загальну суму у майже 40 мільярдів доларів.

    Про це повідомляє Білий дім.

    Байден наприкінці квітня запросив у Конгресу виділення на допомогу Україні додаткових 33 мільярдів доларів. Однак законодавці збільшили попередній запит президента. Тепер розмір пакета допомоги складає майже 40 мільярдів доларів. Зокрема, він включає понад 18,7 мільярда доларів військової допомоги та безпекової допомоги.

    Також документ передбачає майже 8,8 мільярда доларів для фонду економічної підтримки України, а ще — 5 мільярдів доларів на розв’язання проблеми дефіциту продовольства у світі, спричиненого війною.

    Палата представників США схвалила його 11 травня. А після цього 13 травня сенатор-республіканець Ренд Пол зі штату Кентуккі загальмував швидке ухвалення рішення Сенатом. Він почав наполягати, щоб до законопроєкту додали пункт про запровадження контролю за грошима та зброєю, які США надсилають Україні, з боку спеціального генерального інспектора.

    19 травня Сенат усе-таки погодив виділення коштів.

    Крім того, Білий Дім окремо оголосив про виділення Україні додатково пакету військової допомоги на 100 мільйонів доларів, який включатиме:

    18 гаубиць калібру 155 мм та тягачі до них;
    3 радари;
    польове обладнання і запчастини.

    Найсвіжіше

    Популярне