Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Фінляндський: Всесвітня рада Церков мала рішуче засудити війну Росії в Україні

    Архієпископ Гельсінкі і всієї Фінляндії пан Лев висловив своє розчарування звітом Міжправославної передсинодальної конференції, організованої Всесвітньою радою Церков (ВРЦ) і православною Церквою Кіпру в Паралімні. Вона відбулася з 10 по 15 травня 2022 року.

    Про це повідомляє doxologiainfonews.com

    Представники різних церков зібралися на Кіпрі для підготовки до Генеральної Асамблеї ВРЦ у серпні-вересні в Німеччині. У зустрічі також взяли участь представники Російської Православної Церкви.

    Архієпископ Лев, який з 24 лютого 2022 року неодноразово засуджував російську війну в Україні, зовсім не задоволений звітом, підготовленим після засідання ВРЦ.

    «Особисто я розчарований. Я сподівався на більшу рішучість з їхнього боку. Я хочу, щоб помісні православні церкви говорили і діяли більш рішуче. А саме, кожен єпископ має свідчити про істину і говорити про речі своїми іменами – не лише з богословських, а й із соціальних питань. Як відомо, війна в Україні є наслідком одностороннього нападу Російської Федерації, який підтримує Російська православна церква патріарха Кирила, як видно із зроблених заяв. Закривавлені руки благословення цієї війни, на жаль, вплинули на текст документа зі зборів і, таким чином, на його зміст», – зазначив архієпископ Лев.

    Православна церква Фінляндії є автономною церквою Вселенського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне