Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Кіпрська Православна Церква вітає членів Всесвітньої ради Церков для спільної молитви

    Предстоятель Православної Церкви Кіпру архієпископ Хризостом ІІ тепло привітав членів Всесвітньої Ради Церков (WCC) у своїй резиденції та наголосив на потребі православної родини зустрічатися, обговорювати, молитися, готуватися до 11-ї Асамблеї Всесвітньої ради Церков (ВРЦ) і намагатися подолати всі перешкоди, з якими вони стикаються в той час, коли світ розділений, і церкви теж. Він нагадав про важливу роль ВРЦ у зближенні православної родини. Він також відзначив важливу роботу ВРЦ під керівництвом виконуючого обов’язки генерального секретаря священника Румунської Православної Церкви Іоана Саука.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    На зустрічі Саука висловив вдячність за внесок Церкви Кіпру в екуменічний рух. Саука високо оцінив зусилля, спрямовані на єдність і конкретне об’єднання Кіпру. «Оскільки наше бачення ВРЦ полягає у просуванні платформи діалогу, ваша країна стає маяком надії в розділеному світі, оскільки ви прагнете миру, примирення та любові між громадами», – сказав священник Румунської Церкви отець Іоан Саука.

    «Протягом останніх днів ми відчули вашу велику гостинність і вашу тверду відданість діалогу життя. Це один із способів нагадати людям будувати свої мрії про об’єднаний, мирний, процвітаючий Кіпр, навіть якщо ця мрія супроводжується спогадами про біль…Ми сподіваємося і молимося, щоб бачення церков і релігійних громад на Кіпрі про мир і єдність було реалізовано», – додав Саука.

    Варто зазначити, що у березні о. Іоан Саука написав відкритого листа патріарху Московському в якому повідомив, що отримав численні листи з проханням «звернутись до патріарха Кіріла з посередництвом, щоб війну можна було зупинити і покінчити з стражданнями».

    Вшанування спадщини

    Архієпископ влаштував для делегації обід у Нікосії, а у другій половині дня організував візит до старого міста Нікосії, розділеного окупацією. Група відвідала буферну зону, за якою спостерігає Організація Об’єднаних Націй.

    Різноманітна православна родина також відзначила святого Епіфанія, зібравшись у митрополичому соборі Святого Георгія в Паралімні на Кіпрі.

    Співи, гімни та слова молитви наповнили церкву, оскільки представники 20 різних орієнтальних і східних православних церков з усього світу разом вшанували святого.

    Митрополит Констанційський і Аммохостський Василій і з Кіпрської Церкви привітав екуменічну групу в церкві, говорячи про важливість щорічного святкування для місцевої Церкви та спадщини Святого Епіфанія для Православної Церкви Кіпру.

    Святий Епіфаній сьогодні є одним із двох святих покровителів Церкви Кіпру, пояснив митрополит, зазначивши, що єпископ і митрополит Кіпрської Церкви IV століття відіграв важливу роль у формуванні перших днів цієї Церкви, яка зараз є членом ВРЦ. Автокефалія Кіпрської Церкви була визнана на Третьому Вселенському соборі, скликаному в Ефесі в 431 році.

    Нагадаємо нещодавно глава ВЗЦЗ РПЦ зустрівся з предстоятелем Кіпрської Церкви. 

    Найсвіжіше

    Популярне