Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Священник УПЦ МП маніпулює зверненням президента Зеленського – волонтерка

    Настоятель Свято-Михайлівського храму УПЦ МП міста Рожище Петро Іваничко написав скаргу до президента України Володимира Зеленського.

    Документ датовано 16 травня. Його опублікувала рожищенська волонтерка та депутатка міської ради Віра Шварцкоп.

    Вона звертає увагу на те, що священник дезінформує президента України.

    «Зокрема він пише, що були випадки захоплення храмів, але насправді ніхто жодного храму не захоплював. Прихожани, які будували ці храми, підтримували, розбудовували, демократичним шляхом зробили свій вибір на користь Української церкви. На всіх цих зборах завжди були працівники поліції, які стежили за правопорядком, тому якщо хтось хоче, може звернутися з запитом до поліції, щоб достеменно дізнатися, були захоплення чи ні», – пише волонтерка.

    Вона дивується, що благочинний УПЦ МП Рожищенської округи, протоієрей Петро Іваничко наважився писати неправду в офіційному документі на ім’я президента України.

    «Священник має знати, що лихословити, це гріх і називати демократичні збори громад за участю представників місцевого самоврядування злочином і диверсіями, благочинному не годиться. До речі, міський голова – В’ячеслав Анатолійович, а не Федорович, а Олександр Дулюк – не депутат», – вказує Віра Шварцкоп на інші хиби у скарзі.

    Окрім того, у тексті документу, священник маніпулює зверненням Володимира Зеленського від 3 березня 2022 року. Він стверджує, що президент України «закликав усіх громадян України не розпалювати ворожнечу на релігійному грунті під час війни».

    Однак таких слів у зверненні президента від 3 березня немає. Навпаки глава держави звертається до російських агресорів, які нищать святині в Україні. Він ні в чому не звинувачує українців, а справедливо називає винними російських окупантів.

    Натомість нещодавно в УПЦ МП заявили, що діяльність Православної церкви України стали одним з приводів для вторгнення росії.

    Звернення від 3 березня може переглянути кожен охочий.

    Найсвіжіше

    Популярне