Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Україна має “план Б” на випадок відмови Росії платити репарації – Стефанчук

    Україна рахує всі збитки, які завдали російські окупанти, для виплат росією репарацій. Якщо ж рф відмовиться платити, витрати покриють коштом арештованого російського майна.

    Про це розповів спікер парламенту Руслан Стефанчук в інтерв’ю «Укрінформу».

    Він наголосив, що росія за власний кошт повинна відновити все, що зруйнувала в Україні. А Міжнародний кримінальний суд має надати оцінку діям спецслужб та вищого військово-політичного керівництва рф.

    Україна співпрацює з Міжнародним кримінальним судом, щоб довести злочини рф, і Верховна Рада ухвалила всі необхідні законодавчі ініціативи щодо цього питання. «Тепер очікуємо активних дій прокурора МКС пана Хана, а також відповідного рішення суду», — додав Стефанчук.

    Наразі Україна рахує всі збитки, які завдають російські війська. російській федерації «загальний чек війни» пред’являть з вимогою сплати.

    Окрім того, парламентарі ухвалили звернення до інших країн про задоволення інтересів України щодо виплати репарацій з майна, яке було арештовано у громадян рф.

    «Будемо і надалі вимагати, щоб із цього майна було покрито збитки, завдані Україні російською федерацією […] Якщо буде ухвалено загальне рішення Міжнародного кримінального суду, то нам і не треба буде згоди. Майно просто буде арештовано, реалізовано і з нього будуть покриті всі збитки Україні», — сказав Стефанчук.

    Найсвіжіше

    Популярне