Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    «В давні часи ченці за таке били б по морді», – релігієзнавець Юрій Чорноморець про Синод УПЦ МП

    Релігієзнавець, професор Юрій Чорноморець прокоментував Синод РПЦвУ, на якому звинуватили ПЦУ і Порошенка в причетності до війни, а також звернулись до генпрокурора та президента через «гоніння» на моспатріархат в Україні.

    «Дочитав всі матеріали синоду. В давні часи ченці за таке били б по морді, а не лише по паспорту, – пише Чорноморець у Фейсбуці. — Зараз можна було б просто рішення РНБО заборонити, надавши єпископам тиждень на еміграцію, а священникам і парафіям тиждень на визначення долі парафій. Всяке інше рішення було б повною відсутністю самоповаги в Українців. Карфаген МП в Україні має бути ліквідований і денацифікований».

    Нагадаємо, 12 травня відбувся Синод УПЦ МП, на якому єрархи РПЦвУ просили генпрокурора і президента втрутитись, щоб місцева влада не примушувала їх розірвати зв’язків із Росією. Також джерела з середовища УПЦ МП на умовах анонімності повідомляють, що текст рішень Синоду РПЦвУ був готовий ще напередодні.

    Крім цього релігійний експерт Олександр Єфременко заявив, що «Рішення Синоду “УПЦ” мп — про відсутність рішення». Він запевнив, що рішення Синоду передбачають, за будь-яку ціну, збереження цілісності структури УПЦ МП і збереження підпорядкування Кремлю.

    За словами релігієзнавця Андрія Ковальова  перемогла тупа позиція вірності Кірілу.

     

    Найсвіжіше

    Популярне