Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Росія глушить GPS-сигнал від супутників на орбіті Землі

    Росія підриває роботу супутників на орбіті Землі, щоб приглушити роботу GPS-сигналу.

    Про це заявили начальники космічних сил західних країн, передає РБК-Україна з посиланням на The Times.

    Начальник космічного командування Збройних сил США генерал Джеймі Дікінсон у коментарі виданню розповів, що Росія зосереджує свої зусилля на перебоях роботи супутників та приглушенні роботи GPS-сигналу. Головною метою таких дій країни-агресора є перешкоджання в управлінні безпілотниками та визначенні координат для артилерійських ударів для ЗСУ.

    За словами Дікінсона, американські військові мають докази, що Росія використовує техніку для того, щоб влаштовувати перебої в роботі супутникових сигналів.

    “Суттєві збої у GPS сигналах американська розвідка помітила, коли росіяни застосовували свою техніку поблизу Чернігова”, – розповів начальник космічного командування Збройних сил США генерал Джеймі Дікінсон.

    Інформацію про те, що РФ перешкоджає нормальній роботі супутників, що роздають GPS-сигнал, підтверджують і інші країни. Так влада Фінляндії повідомила, що подібні агресивні дії росіяни роблять і поблизу її кордонів. У березні фінські літаки, що пролітали недалеко від Калінінградської області та східного кордону Фінляндії, помітили втручання у свої пристрої GPS-відстеження.

    Це втручання сталося одразу після того, як президент Фінляндії Саулі Нііністе зустрівся з президентом США Джо Байденом щодо питання приєднання країни до НАТО найближчим часом.

    Найсвіжіше

    Популярне