Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Путіна заявили, що Херсонщина має увійти до рф “так само легітимно, як Крим”. Реакція України

    Окупаційна влада тимчасово захопленої Херсонщини планує звернутися до володимира путіна з проханням приєднати регіон до росії.
    Про це повідомив колабораціоніст, заступник очільника окупаційної адміністрації Херсонщини Кирило Стремоусов, передають російські медіа.

    «Місто Херсон — це росія, жодних “ХНР” на території Херсонської області створюватись не буде, референдумів не буде. Це буде один єдиний указ на підставі звернення керівництва Херсонської області до президента російської федерації, і буде прохання ввести область до складу повноцінного регіону рф», — сказав Стремоусов.

    За словами колабораціоніста, захоплена Херсонська область до кінця року планує повністю перейти під законодаство росії. Структура влади нібито буде вибудовуватися за аналогією з російськими регіонами.

    Крім того, окупаційна влада хоче до кінця травня відкрити відділення російських банків для обігу рубля.

    Реакція в росії та Україні

    Речник путіна пєсков заявив, що «жителі області самостійно мають вирішувати», чи приєднуватись до росії. За його словами, рішення про приєднання має мати «чітке юридичне обґрунтування».

    «Звичайно, це питання має бути чітко і ретельно вивірене та оцінене юристами та правовиками, тому що подібні доленосні рішення повинні мати чітке юридичне підґрунтя, бути абсолютно легітимними, як це було з Кримом», — заявив пєсков.

    Натомість радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк нагадав колаборантам про відповідальність за співпрацю з окупантами.

    «Єдине звернення, яке можуть готувати “гауляйтери” Херсонської області, – прохання про помилування після вироку суду. Окупанти можуть просити приєднатися хоч до складу Марсу, хоч до Юпітера. Українська армія звільнить Херсон, які б ігри слів не вигадували окупанти», — написав Подоляк.

    Найсвіжіше

    Популярне