Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній обговорив з очільником ДСНС співпрацю між Церквою і рятувальниками

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 10 травня зустрівся з Головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій генерал-майором служби цивільного захисту Сергієм Круком.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на пресслужбу ПЦУ.

    Предстоятель ПЦУ обговорив з гостями актуальну ситуацію щодо відбиття російського нападу на нашу державу, відновлення пошкодженої ворогом інфраструктури, міжнародну допомогу Україні та поглиблення співпраці між Церквою і рятувальниками.

    Окрім того, під час спілкування було присвячено увагу створенню у лавах ДСНС інституту капеланського служіння та залучення священників ПЦУ до надання духовної й психологічної підтримки тим, хто постраждав від дій окупантів.

    «Ми з радістю готові сприяти рятувальникам, адже захищати життя і здоров’я громадян – це почесна й благородна місія. Господь бачить самовіддану, жертовну і правдиву боротьбу нашого народу і Він неодмінно допоможе нам здолати агресора. Надія на Бога і наша єдність – це запорука перемоги», – зокрема сказав митрополит Епіфаній

    У зустрічі також взяли участь начальник Головного управління ДСНС України у Києві генерал-майор служби цивільного захисту Андрій Ватолін та начальник Дніпровського РУ ГУ ДСНС України в м. Києві полковник служби цивільного захисту Ігор Шилохвост.

    Нагадаємо, раніше митрополит Епіфаній під час проповіді сказав, що «російський фашизм зараз чинить диявольську справу, сіє руїну і смерть». Також він висловив впевненість, що українці здолають новітнього антихриста Путіна.

    Найсвіжіше

    Популярне