П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    «Російський фашизм зараз чинить диявольську справу, сіє руїну і смерть», – митрополит Епіфаній

    Під час своєї недільної проповіді 8 травня предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній в черговий раз засудив російський фашизм.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на сайт ПЦУ.

    «Дорогі брати і сестри! Сьогодні разом з країнами антигітлерівської коаліції та всім цивілізованим світом ми вшановуємо перемогу над нацизмом у ІІ світовій війні, згадуємо полеглих воїнів і вбитих мирних мешканців. Десятиліттями нам здавалося, що таке зло, як нацизм, не може бути повторене у Європі. Але поруч з нами, в сусідній країні, народ якої в ту війну сам багато постраждав – нині розрослося зло нацизму. Прикритий фальшивою пропагандою, зрощений на гродині, виплеканий лютою ненавистю до правди та свободи, бажанням війни та кровопролиття, російський фашизм зараз чинить диявольську справу, сіє руїну і смерть», – сказав митрополит Епіфаній.

    Він зазначив, що наші діди й прадіди в ту велику війну боролися з нацизмом і перемогли його.

    Також предстоятель ПЦУ висловив впевненість, що і тепер наш народ та весь цивілізований світ, який бореться з російською агресією, з Божою допомогою переможе кремлівську імперію зла.

    «Тож сьогодні, в день пам’яті та вшанування перемоги над нацизмом, ми піднесемо молитви за спокій душ загиблих у минулій війні. Але також будемо молитися і за наших воїнів та за всіх, хто страждає від новітнього кремлівського фашизму та бореться з ним. Загиблим у нинішній війні за волю України ми бажаємо Царства Небесного, а захисникам нашим – успіху в боротьбі та скорої перемоги над агресором», – підсумував митрополит Епіфаній.

    Раніше митрополит Епіфаній висловив сподівання, що з Божою допомогою ми здолаємо ворога, здолаємо новітнього антихриста Путіна.

    Найсвіжіше

    Популярне