Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: «З Божою допомогою ми здолаємо ворога, здолаємо новітнього антихриста Путіна»

    6 травня Православна Церква вшановує пам’ять святого великомученика Юрія Переможця. Цього дня, з нагоди храмового свята, предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у Свято-Георгіївському соборі Києво-Видубицького Михайлівського монастиря. Він запевнив, що Україна переможе новітнього антихриста Путіна.

    «З Божою допомогою ми здолаємо ворога, здолаємо новітнього антихриста Путіна, який вирішив знищити наш український народ, вчинити черговий нацизм щодо нього. Але в нас руки не повинні опускатися, ми й надалі повинні бути духовно сильними», – сказав митрополит Епіфаній, передає пресслужба ПЦУ.

    Він зазначив, що сьогодні  ми підносимо свої молитви до Бога в час великих випробувань війною.

    «Ми молимось до великомученика Юрія, якого називаємо Переможцем. Тому, що він переміг. Переміг, найперше, ті пристрасті, які притаманні кожній людині. Він вів духовну боротьбу, і тому Господь через силу його волі сподобив стати великим мучеником і нашим заступником.

    Він відкинув велику славу, яку мав на той час, він не спокусився на принади світу цього, а боровся до кінця. Де ті, які гнали його, мучили, били? Їх немає, і про них пам’ять загинула і відійшла. А цього воїна – мужнього, Христового – ми до цього часу шануємо, ми до нього звертаємось у своїх молитвах», – зауважив Митрополит Епіфаній.

    Також Предстоятель підкреслив, що наш український народ пройде випробування війною і неодмінно здобуде перемогу.

    «Бог і великомученик Юрій також підтримує нас у цій боротьбі. Боротьбі, яку ми пройдемо, і станемо в ній переможцями. І ці випробування зроблять нас більш духовно сильними. Тому потрібно боротися, молитися і робити все від нас залежне, щоб зберегти цей великий дар свободи, утвердити його і передати наступним поколінням…

    Тому, знаючи історію, аналізуючи її, беручи з неї уроки, ми в цей час повинні боротися до кінця. Ми здолаємо ворога, ми відновимо нашу територіальну цілісність, повернемо окуповані території і у своїй єдиній, незалежній, українській, демократичній, європейській Україні ми будемо будувати спільне майбутнє. І це майбутнє зараз в наших руках», – наголосив Предстоятель.

    Варто зазначити, що за богослужінням молилися захисники Батьківщини, воїни 59-ої мотопіхотної бригади імені генерала Якова Гандзюка, які з Херсону приїхали на спільну молитву.

    Предстоятель освятив знамена, благословив захисників України та подарував для бригади ікону святого великомученика Юрія Переможця.

    «Наша Церква постійно підносить свої молитви за вас, новітніх воїнів. Також ми молимося за тих, хто відійшов у вічність як справжні герої. Наш обов’язок їх пам’ятати та за них молитися.

    Нехай Господь дає всім вам міцне духовне і фізичне здоров’я, надихає і надалі боротися, присікаючи те зло, яке прийшло в нашу домівку. Нехай Боже благословення і надалі перебуває з усіма нами, а молитва святого великомученика Юрія Переможця, яку сьогодні ми підносимо до нього, буде почута Богом, і Господь і надалі буде милостивим до усіх нас», – побажав предстоятель ПЦУ захисникам Батьківщини

    Митрополит Епіфаній возніс молитву про звільнення України від нашестя чужинців. Під час відправи також лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

    Найсвіжіше

    Популярне