Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ УПЦ США Даниїл: «Ми маємо робити все, щоб зупинити спробу вторгнення в Україну»

    Архієпископ УПЦ США Вселенського патріархату Даниїл у супроводі семінаристів відвідав Українську православну місію святого Антонія пустельна в Лас-Крусесі, Нью-Мексико у вихідні Жінок-мироносиць – 6-8 травня 2022 року.

    Про це повідомляє сайт УПЦ США.

    У 2021 році місія отримала нового священника –  отця Марка Філліпса. Парафія наразі налічує близько 50 дорослих і 15 дітей. На Пасху 2022 року шість нових членів Церкви прийняли Християнство, а кілька людей наближаються до охрещення.

    Архієпископ Даниїл привітав отця Марк Філіпса, дізнавшись про пастирські успіхи місії. У суботу вдень владика Даниїл зустрівся з десятком парафіян, серед яких були члени парафіяльної ради, розглянувши пастирські питання та запропонувавши богословські духовні настанови тим, хто готується до Святих Таїн Хрещення та Миропомазання.

    Священник Марк відслужив Велику Вечірню о 17:00. На завершення богослужіння архієпископ Даниїл виступив із коментарями, розмірковуючи про духовне значення минулих свят та роздумуючи про війну, що триває в Україні. Архієпископ заявив, що немає виправдання для тяжких людських жертв в Україні, руйнування пологових будинків і шкіл, геноциду дітей та старих. «Як православні християни, народ Божий – ми повинні зробити все можливе, щоб зупинити цю спробу вторгнення в Україну та вбивства, які ми щодня спостерігаємо на наших телеекранах».

    На обідній вечері владику Даниїла привітали діти та подарували м’які іграшки для дітей в Україні.

    У неділю на Божественній Літургії жінок-мироносиць о. Марк Філліпс у супроводі представників правління місії та молоді спільноти офіційно привітав єпархіального єпископа на парафії.

    Архієпископ Даниїл очолив літургію, у співслужінні о. Марка та о. Габріеля Рошелла з іподияконами та семінаристами. Владика Даниїл у своїй проповіді говорив про духовне поняття мужності, яке мали жінки-мироносиці, та мужність, якою ми покликані жити, та свідчити про Спасительну звістку Божої любові у світі. Крім того, Владика вшанував матерів місії, оскільки всесвітня спільнота відзначала День матері. Вітаючи матерів, архієпископ розповів про мужність матерів, оскільки на них покладено священний обов’язок виховати дітей і поставити їх на шлях духовного успіху. Літургію відвідали понад сорок вірян.

    У своєму слові після завершення Божественної Літургії о. Марк ще раз привітав архієпископа на місії та закликав молодь парафії піднести в дарунок архієрею ікони, написані Сарою Еденберн Харпер. Іконописець написала дві ікони новопрославлених святих Православної Церкви України (митрополита Київського, Галицького і всієї Русі Йосифа (Нелюбовича-Тукальського) та благодійниці Київських духовних шкіл Єлизавети (Гулевич)) у традиційному українському народному стилі.

    Після Літургії Архієпископ Даниїл подарував парафіянкам квіти, вшанувавши їх таким чином у День матері.

    Офіційний візит архієпископа Даниїла завершився вечерею у неділю ввечері з членами адміністративної ради місії. За словами присутніх, обговорення стратегії розвитку парафії було надзвичайно плідним, і за цей час виникло кілька ідей щодо нових ініціатив. Парафіяни чекають наступного року, щоб зустрітись з владикою Даниїлом.

    Найсвіжіше

    Популярне