Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    На Хмельниччині ще три парафії покинули московський патріархат

    До ПЦУ перейшли парафії у селах Пирогівці, Калиня, М’якоти Хмельницької області.

    Громади Хмельниччини продовжують виходити з московського патріархату. Стало відомо про перехід до Православної церкви України ще кількох парафій.Вчора, 7 травня, відбулися збори релігійної громади Свято-Параскевського храму села Пирогівці у Хмельницькому районі. Як розповів місцевий мешканець села Кузьма Матвіюк, збори майже одноголосно прийняли рішення про вихід із підлеглості московському патріархату і входження до Православної Церкви України – ПЦУ.«Це визначна, знакова подія в історії села. Що значить ця подія? Якщо Пирогівчани у цьому питанні показали єдність і патріотизм, то і в решті загально – національних проблем вони також будуть єдині», – зазначив чоловік.Як додав Кузьма Іванович, священники рішення громади не підтримали й потайки вивозять з церкви майно.Шостого травня релігійна громада храму Покрови Пресвятої Богородиці села Калиня Кам’янець-Подільського району перейшла з московського патріархату в Православну Церкву України.

    «З благословення єпископа Хмельницького і Кам‘янець-Подільського Павла обов‘язки настоятеля прийняв протоієрей Ігор Боровський, якого представив громаді храму благочинний району, протоієрей Олександр Цісар. Головою релігійної громади був одноголосно обраний Гай Ігор Віталійович», – йдеться у повідомленні благочинного Кам‘янець-Подільського району Хмельницької єпархії Олександра Цісара.

    Також парафія у селі М’якоти Ізяславського округу проголосувала за приєднання до Православної Церкви України. Священник «УПЦ» МП не підтримав громаду.

    У Кам’янець-Подільському районі почали виходити з московського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне