Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Рівненщині дві парафії «УПЦ» МП перейшли до Православної Церкви України

    У Дубровицькій міській громаді Сарненського району Рівненської області ще одна парафія вирішила перейти до Православної Церкви України.

    Відбулися загальні збори Релігійної громади Свято-Параскевської парафії Сарненської єпархії Української Православної Церкви московського патріархату с. Озерськ Дубровицького району, на яких було прийняте рішення про зміну канонічної підлеглості, тобто вихід з-під юрисдикції московського патріархату та перехід до Православної Церкви України, – повідомляє сайт Рівненської єпархії ПЦУ.

    Також на Острожчині громада московського патріархату перейшла в підпорядкування до Православної Церкви України.  Відбулися загальні збори Релігійної громади «УПЦ» московського патріархату с. Білашів Острозького району, на яких було прийняте рішення про зміну канонічної підлеглості, тобто вихід з-під юрисдикції московського патріархату та перехід до Православної Церкви України.

    Статут релігійної громади в новій редакції подано на реєстрацію до Рівненської ОВА, – повідомляє сторінка Рівненської єпархії ПЦУ у Фейсбуці.

    Нагадаємо, з початку повномасштабної війни до ПЦУ перейшло майже 200 парафій РПЦвУ. Дивіться на карті, де саме до ПЦУ приєднались парафії.

     

    Найсвіжіше

    Популярне