П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Бізнесмен і меценат Андрій Мацола відновить храм у Бучі

    Бізнесмен і меценат Андрій Мацола вирішив відновити пошкоджений під час окупації храм Андрія Первозванного ПЦУ в Бучі.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 5 травня 2022 року відвідав міста на Київщині для координації діяльності Митрополичого фонду Православної Церкви України, спрямованої на допомогу постраждалим внаслідок російського нападу. До цієї благодійної місії долучився Голова меценатської ради Митрополичого Фонду ПЦУ Андрій Мацола.

    Предстоятель у храмі на честь святого апостола Андрія Першозваного у м. Буча звершив молебень за полеглих захисників Батьківщини та за всіх невинно вбитих і закатованих російською армією мирних мешканців.

    Після відправи Андрій Мацола вручив громаді ікону святого апостола Андрія Першозваного, спеціально написану для цього храму на Святій Горі Афон: «Нехай ця ікона апостола Андрія стане захистом для всіх мешканців Бучі й тим, хто звертатиметься перед нею в молитві до святого».

    Крім того, як Голова меценатської ради Митрополичого Фонду ПЦУ Андрій Мацола прийняв рішення про якнайшвидше відновлення бучанського храму та його облаштування — виготовлення та встановлення престолу, іконостасу та проведення внутрішніх оздоблювальних робіт.

    Найсвіжіше

    Популярне