Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Бучі були бійці полку “Витязь” та псковські десантники – розслідування Reuters

    Журналісти Reuters провели власне розслідування в Бучі й встановили, що місто окупували бійці полку Росгвардії “Вітязь” і десантники з Пскова.

    Про це йдеться в розслідуванні міжнародної агенції Reuters

    Упродовж трьох тижнів після звільнення Бучі українськими військовими журналісти Reuters опитали 90 свідків, оглянули місця злочинів та знайшли кілька особистих речей російських окупантів.

    В одному місці журналісти знайшли особисте посвідчення бійця полку “Витязь”, який командує колишній особистий охоронець путіна Віктор Золотов.

    В одному з будинків місцевих мешканців знайшли лист до коханого, який адресований військовослужбовцю 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії, що дислокується в Пскові. Це вперше, коли журналісти зафіксували документально причетність військових “псковської дивізії” до воєнних злочинів.

    У ході співбесід з очевидцями, а також моніторингу відеозаписів із соцмереж, Reuters встановило перебування щонайменше трьох підрозділів “кадировців” у Бучі.

    Мешканці розповіли, що 3 березня на головній Яблунській вулиці проїхали перша російська техніка з маркуванням V. Окупанти поселились в будинках, які виглядали найліпше, і наказали жителям не виходити з домівок.

    Найсвіжіше

    Популярне