Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Зеленський і Дуда поговорили про тиск на Росію та відбудову України

    Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з польським колегою Анджеєм Дудою заявив про необхідність продовження санкційного тиску на Росію та відмови країн Євросоюзу від енергетичної залежності.

    Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

    Так, під час розмови Зеленський привітав польський народ із 231-ю річницею Конституції та поінформував Дуду про перебіг опору агресору на фронті, про трагічну ситуацію в Маріуполі та оборонну допомогу Україні. Також він відзначив вагомий внесок Польщі в цьому напрямку. Окремо сторони торкнулися питання подальшого санаційного тиску на Росію, який, на їх думку, має посилюватися, та енергетичної безпеки.

    “Росія вже розпочала енергетичну війну проти Польщі та всієї Європи. Держави ЄС мають позбавитися енергетичної залежності від РФ”, – наголосив глава держави.

    Крім того, Зеленський повідомив про початок роботи з повоєнної відбудови України та подякував Польщі за ініціативу провести спільно з урядом Швеції та керівництвом Єврокомісії Міжнародну донорську конференцію високого рівня для України. Український лідер також запросив Дуду виступити у Верховній Раді.

    Найсвіжіше

    Популярне