Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    На Волині у стародавньому храмі ПЦУ вперше освятили паски

    Великодні кошики в с. Сокіл Рожищанського деканату освятили біля мурованої Свято-Успенської церкви кінця XV – початку XVI століть.

    Про це інформує Волинська єпархія Православної Церкви України.

    Розділити радість великоднього Богослужіння зійшлося чимало людей. Парафіяни прийшли зранку. Присутні на службі розповіли, що храм був заповнений вірянами.

    «У всьому відчувалася присутність Господа: і в чарівному сході сонця, і в згуртованості громади, і в тих лелеках, що живуть біля хреста на даху храму, і у святковій проповіді ігумена Якова. Після такої світлої служби й тих емоцій ми точно знаємо, що на правильному шляху», – ділиться прихожанка церкви.
    Як розповів намісник відновленого чоловічого монастиря Успіння Пресвятої Богородиці у Соколі ігумен Яків (Мільян), ченці вперше служили у цьому храмі. Ця пам’ятка архітектури довгий час стояла закритою. Духовенство Московського патріархату служило тут лише на свято Успіння. Відтепер у цьому храмі лунає українська молитва щодня.

    Нагадаємо, на Волині парафія УПЦ МП в селищі Дубище перейшла до Православної церкви України. Також на Волині побудують монастир ПЦУ.

    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне