Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Екзарх Вселенського патріарха співслужив митрополиту Олександру в храмі монастиря святителя Нектарія Егінського

    30 квітня, у Світлу суботу, Екзарх Вселенського Патріарха єпископ Команський Михаїл співслужив митрополиту Переяславському і Вишневському Олександру Божественну літургію у Спасо-Преображенському храмі монастиря святителя Нектарія Егінського у Хуторі Ясному.

    Про це повідомляє пресслужба Ставропігії Вселенського патріарха в Україні з посиланням на сайт Переяславсько-Вишневської єпархії.

    Під час Літургії митрополит Олександр, на прохання єпископа Михаїла, звершив постриг (хіротесію) випускника Київської православної богословської академії (КПБА) Олександра Єфременка в іподиякона. Церковнослужитель-іподиякон допомагатиме у ставропігії Вселенського Патріарха в Україні — Андріївській церкві.

    За богослужінням пролунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу, наш народ, за спокій душ усіх полеглих захисників і захисниць Батьківщини та мирних жителів.

    Наприкінці відправи владика-митрополит прочитав молитву на роздроблення Артоса та звернувся до віруючих зі словом настанови, привітавши усіх зі світлими днями Пасхи Христової.

    Найсвіжіше

    Популярне