Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ зустрівся з родиною убитого окупантами священника Максима Козачини

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 28 квітня зустрівся із дружиною і дітьми убитого російськими окупантами капелана Максима Козачини.

    Предстоятель підтримав родину загиблого священнослужителя та висловив їм свої співчуття, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    «Отець Максим пішов, як відданий своєму служінню капелан-герой. Церква постійно згадуватиме його у своїх молитвах, тож нехай Господь дарує йому Царство небесне і вічний спокій», – зокрема сказав Його Блаженство.

    Священник ПЦУ Максим Козачина служив настоятелем парафій Різдва Пресвятої Богородиці у селі Розважів та смт Іванків Київської області.

    Російські загарбники розстріляли капелана в автомобілі на виїзді з села і кілька днів не давали змоги забрати його тіло. Згодом священнослужителя було поховано в Іванкові, поруч із храмом, який він сам побудував.

    У зустрічі також взяв участь клірик храму Різдва Христового, що у Подільському районі столиці протоієрей Олексій Кравець, який товаришував із приснопам’ятним отцем Максимом.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній вшанував ліквідаторів Чорнобильської катастрофи. Також УПЦ США та ПЦУ роздали 15,000 великодніх кошиків постраждалим від війни українцям.

    Найсвіжіше

    Популярне