Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Прокремлівський очільник білоруського екзархату рпц веніамін (тупеко) заявив, що священники не повинні втручатись у політичні протистояння

    Керівник білоруського екзархату російської православної церкви митрополит веніамін (тупеко), який сповідує відверті проросійські погляди і адептом токсичного “русского міра”, у своїй Великодній проповіді заявив, що “священникам не потрібно жодним чином втручатись у політичні протистояння”.

    “Церква має перш за все дати духовну оцінку подіям і допомогти кожній людині правильно подивитися на своє місце у світі, на свою поведінку. Вважаючи, що священик ні в якому разі не повинен втручатися в суперечки за політичними ознаками, церква повинна висловлювати свою думку з духовної точки зору на питання, що виникають. Але це треба висловлювати дуже обережно, вдумливо, з усією відповідальністю і з усвідомленням того, що за кожне слово ми, люди, даємо відповідь перед Богом”, – цитує газета “Наша Ніва” слова веніаміна.

    Примітно, що очільник білоруського екзархату взагалі не наважився надати жодної “духовної” оцінки діям путінського режиму, який розв’язав нічим не виправдану війну проти України. Як і жодного “обережного і вдумлимвого” висловлювання щодо благословення, яке дав російським катам і окупантам московський патріарх кіріл (гундяєв), ним сказано було.

    Також, митрополит не став допомагати узурпатору лукашенку “правильно подивитись на власне місце у світі”. Як відомо, саме лукашенко дозволив рашистським війська обстрілювати населені пункти України та вести наступальні дії з території Республіки Білорусь.

    А відтепер, власну позицію про катасрофічну політику путінського і лукашенківського режимів він фактично офіційно заборонив висловлювати підлеглим священникам та архієреям.

    Найсвіжіше

    Популярне