Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    В місті Білій Церкві парафія УПЦ МП приєдналась до ПЦУ разом із священником Леонідом Бачинським

    До Переяслав-Вишневської єпархії ПЦУ приєдналась парафія УПЦ МП в місті Білій Церкві разом із священником Леонідом Бачинським.

    «Бажаючи послідувати Томосу про автокефалію ПЦУ та увійти в канонічне єднання з Православною Церквою України, я, єрей Леонід Бачинський, настоятель храму святого апостола і Євангеліста Луки м. Біла Церква Київської області, прошу прийняти мене разом із усією релігійною громадою до складу Української Православної Церкви (Православної Церкви України)», – йдеться в офіційному документі опублікованому митрополитом Переяславським і Вишневським Олександром (Драбинко).

    На підставі Постанови Священного Синоду ПЦУ № 25 від 21 березня 2022 року, священник УПЦ МП попросив прийняти парафію безпосередньо під омофор предстоятеля ПЦУ, як ставропігійну парафію Київської Митрополії та передати під тимчасову опіку митрополита Переяславського і Вишневського Олександра.

    Фото: митрополит Олександр

    Нагадаємо 17 квітня громада парафії на честь Казанської ікони Божої Матері, села Сухолуччя Вишгородського району Київської області, прийняла рішення про приєднання до Переяславсько-Вишневської єпархії Православної Церкви України.

    20 квітня єрарх ПЦУ митрополит Переяславський і Вишневський Олександр звершив освячення церкви в ім’я святителя Миколая Чудотворця, що на території Навчально-оздоровчого комплексу Київського військового ліцею імені Івана Богуна в місті Боярка Київської області. 

    Найсвіжіше

    Популярне