Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Анонсували та не очолять. Замість Онуфрія та Антонія ходою до “Азовсталі” посилають священників УПЦ МП, які заговорили про трибунал для Кіріла

    Очолити анонсовану УПЦ МП хресну ходу до Азовсталі митрополит Онуфрій (Березовський), як і митрополит Антоній (Паканич) та переважна більшість архієреїв УПЦ МП, не мають бажання.

    Про це повідомляє релігійний експерт Олександр Єфременко посилаючись на джерела з середовища УПЦ МП.

    При цьому, джерела з єпархій на умовах анонімності повідомляють про цілеспрямовану вказівку з Київської митрополії УПЦ МП примусово включити до складу хресної ходи тих священників, які підписали звернення до Церков світу щодо проведення суду над московським патріархом кірілом (гундяєвим).

    Складається враження, що керівники УПЦ МП вирішили придушити будь-яке інакомислення у своєму середовищі та покарати священників, які насмілились засудити дії рпц та її очільника, – пише експерт

    Таке припущення буде остаточно підтверджено, якщо хресну ходу до «Азовсталі» очолить відвертий адепт «русского міра» на кшталт митрополита луки (коваленка), яки вже відзначився тим, що виказав російським окупантам українських активістів, які були включені до складу попередніх гуманітарних конвоїв.

    Зрозуміло, що клірики моспатріархату такий задум швидко розгадали та усвідомили, що керівництво УПЦ МП фактично відправляє їх якщо не на загибель, то у полон окупантів, тож вони цілком логічно відмовляються брати участь у хресній ході.
    Це, своєю чергою, дає підстави очільниками УПЦ МП для застосування заходів дисциплінарного характеру, у тому числі, заборонити в служінні патріотично налаштованих кліриків.

    Тобто, друга мета анонсованої Онуфрієм (Березовським) хресної ходи – провести «чистку» серед духовенства УПЦ МП та покарати тих, хто відкрито виступив проти рпц та моспатріарха кіріла (гундяєва), – стверджує Єфременко

    Найсвіжіше

    Популярне