Субота, 11 Травня, 2024
Бiльше

    “Київська мадонна” стала іконою у католицькому храмі в Неаполі

    У католицькому храмі в Неаполі з’явилась нова ікона – тепер там є “Київська Мадонна”, зображення жінки, яка годує немовля в метро, поки тривали бої за Київ. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив пастор Павло Левушкан.


    Авторка оригінального зображення – художниця з Дніпра Марина Сoлoменнікoва. Вперше мисткиня побачила фото жінки з дитиною у стрічці соцмереж, а вже потім у новинах.

    “Пізніше я знову побачила її в новині 24 каналу, де її, власне, порівнювали з іконою Мадонни з немовлям. Але в цій новині не було вказано фотографа. Проте я дуже хотіла знайти, чия це робота і чи є фото з інших ракурсів. Та в моїй голові вже склалися всі пазли побаченого і прочитаного – ця жінка з дитинкою була символом усіх українських матерів, які мусять ховатися від російської зброї в бомбосховищах. Образ жінки на фотографії був настільки невинним, що, по-моєму, світився навіть без ілюстрації”, – розповіла художниця.

    Ілюстрація на сторінці Соломенникової в Instagram з’явилась ще 5 березня.

    Пізніше вдалось з’ясувати й автора оригінальної світлини – ним виявився угорський фотожурналіст Андраш Фьольдеш.

     

    Переглянути цей допис в Instagram

     

    Допис, поширений Földes András (@andras_foldes)

    Вдалось знайти й героїню – це киянка Тетяна Близняк та її тримісячна донечка. З розповіді жінки, вони мали евакуюватися 26 лютого, але не могли вийти з метро через запеклі бої. Врешті їм вдалося виїхати до Львова.

    Наразі вся родина в безпеці, а цей образ “Київської мадонни” став яскравим і зворушливим уособленням українських матерів, які змушені сьогодні ховатися у бомбосховищах від “визволительної” російської армії.

    Найсвіжіше

    Популярне