Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Затонулий крейсер “москва” змусить рф переглянути свої позиції в Чорному морі – британська розвідка

    росія зазнала пошкодження двох ключових військово-морських об’єктів після нападу на Україну 24 лютого, що ймовірно, змусить країну переглянути свої позиції в Чорному морі. Такими є дані розвідки Великої Британії, пише УНН.

    Міноборони рф визнало, що крейсер “москва”, який відігравав ключову роль як командного корабля, так і вузла протиповітряної оборони, затонув. Повідомляється, що судно було одним із трьох крейсерів класу “Слава” в російському флоті.

    “На введеній в експлуатацію в 1979 році “москві” завершили масштабну реконструкцію, спрямовану на покращення її можливостей, і повернули до робочого стану лише у 2021 році”, – інформує розвідка.

    Це вдруге з початку повномасштабного вторгнення в Україну, коли росія зазнала пошкодження військово-морського об’єкта. Першим став десантний корабель класу “Алігатор” “Саратов”, що був знищений 24 березня.

    Обидві події, ймовірно, змусять росію “переглянути свою морську позицію в Чорному морі”, зазначають у Міноборони Британії.

    Фахівці Інституту вивчення війни зазначають, що продемонстрована Україною здатність цілитися у російські військові кораблі в Чорному морі може змінити російські оперативні схеми.

    Нагадаємо, окупанти втратили 16 крилатих ракет у Чорному морі після того, як затонув їхній крейсер “Москва”.

    Найсвіжіше

    Популярне