Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Таки визнали. Ракетний крейсер «Москва» затонув — міноборони рф

    міністерство оборони рф заявило, що російський ракетний крейсер «Москва» затонув. Напередодні в нього влучили ракетами українські військові.

    Про це повідомляє російське «РИА Новости».

    «Під час буксирування крейсера “Москва” в порт призначення через пошкодження корпусу, отримані під час “пожежі від детонації боєзапасу”, корабель втратив стійкість. В умовах штормового хвилювання моря корабель затонув», — йдеться в повідомленні.

    Британське видання The Telegraph писало, що без крейсера «Москва» чорноморський флот росії стане вразливим для ракет і безпілотників. Це єдине судно у флоті, оснащене засобами ППО С-300F. Таким чином «Москва» забезпечувала повітряне прикриття іншим кораблям під час їхніх операцій, зокрема берегових бомбардувань та десантних маневрів.

    Раніше в Пентагоні заявляли, що, за даними США, пошкоджене судно «Москва» досі бореться з вогнем на борту, рухається на схід і, ймовірно, прямуватиме до порту Севастополя для ремонту. Утім, згодом у Пентагоні заявили, що більше не впевнені, чи досі корабель здатний пересуватися самотужки.

    Увечері 14 квітня очільник Одеської ОВА Максим Марченко заявив, що російський крейсер «Москва», який напередодні підбили українські військові, наразі догорає в Чорному морі.

    Найсвіжіше

    Популярне