П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    “Вони можуть це зробити” – Зеленський про застосування путіним ядерної зброї

    Президент Володимир Зеленський вважає, що лідери країн світу повинні бути готові до застосування Росією зброї масового ураження, зокрема тактичної ядерної зброї.

    Про це президент України сказав в інтерв’ю для американського телеканалу CNN, передає Українська правда.

    “Не тільки я, але всі країни повинні непокоїтися (можливістю застосування Росією ядерної зброї – ред.)

    Це може бути не об’єктивна інформація, але це й може бути правдою. Тому що, коли вони почали говорити, що в нас десь хімічна зброя… Слід очікувати, що вони це зроблять – вони можуть це зробити (в оригіналі They should do it. They could do it )

    Тобто, вони можуть. Для них життя українців – ніщо. Ми вважаємо, що не треба боятися, не треба бути наляканими, але будьте готові. Це питання не до України, не тільки для України, а для цілого світу – я так вважаю”.

    Нагадаємо, 14 квітня директор Центрального розвідувального управління США Білл Бернз застеріг від легковажного ставлення до ядерних погроз Кремля. Того дня заступник голови ради безпеки РФ Дмитро Медведєв пригрозив розмістити ядерну зброю біля країн Балтії та Фінляндії, через те, що Швеція та Фінляндія хочуть приєднатися до НАТО.

    Раніше Папська академія наук попереджала про «серйозну загрозу» ядерної війни. Крім цього у Кремлі відхилили пропозицію Зеленського обміняти Медведчука на полонених українців.

    Найсвіжіше

    Популярне