Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    “Не громадянин РФ”: у Кремлі відхилили пропозицію Зеленського обміняти Медведчука на полонених українців

    У Кремлі не будуть обмінювати затриманого в Україні голови політради “Опозиційної платформи — За життя” та кума президента РФ Віктора Медведчука на полонених українських військових, оскільки він “не є громадянином РФ”.

    Про це журналістам сказав речник президента росії Дмитро Пєсков, передає російський “Интерфакс”.

    “Що стосується обміну, про який із таким жаром, запалом та задоволенням заговорили різні діячі в Києві, то Медведчук не є громадянином Росії. Він не має жодного стосунку до спеціальної військової операції. Він є іноземним політичним діячем. Ми взагалі не знаємо, чи хоче він сам якоїсь участі Росії у вирішенні цієї пасквільної щодо нього ситуації”, — сказав Пєсков.

    Водночас він зазначив, що в Москві слідкуватимуть за долею Медведчука, до чого закликав і європейських політиків, “які так дбають про свободу слова, говорять про неможливість переслідування людини з політичних мотивів”.

    “Все, що трапилося з Медведчуком, це яскрава ілюстрація того, що насправді є київський режим”, — сказав речник путіна.

    За його словами, російська влада і так звана “влада республік Донбасу” вдячні Медведчуку за організацію обміну полонених в останні кілька років і за розв’язання гуманітарних питань.

    Пєсков стверджує, що Медведчук начебто “завжди виступав за мир і проти війни, ухвалив непросте рішення залишитися в Україні та брати участь у судилищі проти себе”.

    Також він заявив, що нібито “ніякої військової операції в Україні не було б, якби в Києві враховували ідеї Медведчука про нормалізацію відносин з Росією“. На питання, що робитимуть у Москві, якщо Медведчук звернеться до російської сторони по допомогу, речник путіна сказав: “На сьогоднішній момент я сказав усе, що я міг сказати на цю тему”.

    Нагадаємо, раніше Пєсков висловив недовіру справжності  затримання Медведчука. Про затримання Віктора Медведчука стало відомо 12 квітня.

    Найсвіжіше

    Популярне