П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній у Макарові звершив молебень за Україну (фоторепортаж)

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній 15 квітня 2022 року відвідав селище Макарів Бучанського району Київської області де звершив у місцевому храмі святих першоверховних апостолів Петра і Павла молебень за Україну. Також він помолився за всіх полеглих наших захисників та закатованих і вбитих мирних жителів.

    Після молебню митрополит звернувся до вірян з архіпастирським словом, передає пресслужба ПЦУ.

    «Щойно ми піднесли свої молитви до Бога за перемогу у цій страшній війні. Ми віримо, що Господь допомагає і сприяє нам. І протягом цього часу ми відчували Його милість, не дивлячись на те, що пережили багато горя. Але ми молимось за те, щоб Він давав нам сили і далі боротися й протистояти ворогу, молимося, щоб Господь упокоїв душі спочилих рабів Своїх у Царстві Небесному, тих, які віддали життя за віру, за волю України», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

    «Важко, звичайно, але є розрада в Бозі, розрада в молитві, тому і надалі ми повинні не опускати руки і ставати більш духовно сильними і рухатися вперед до повної перемоги в цій страшній війні з боку росії – агресора, який намагається нас поневолити не тільки фізично, але й духовно, тому що Церква стоїть на заваді розповсюдження ідей так званого “руського міра”. Але ми будемо боротися і станемо більш сильною, єдиною українською нацією, яка надалі буде відбудовувати свою незалежну українську державу на принципах правди, справедливості, демократії, свободи», – підсумував предстоятель.

    За богослужінням Блаженнійшому владиці співслужили настоятель храму Димитрія Солунського с. Бузова Києво-Святошинського району протоєрей Богдан Тимошенко, благочинний Вишневського благочиння протоєрей Михаїл Ткач, настоятель храму Собору Київських святих села Романків протоєрей Богдан Гулямов, настоятель місцевого храму протоєрей Андрій Чмелик та священник Богдан Шпуганич.

    Після завершення спільної молитви Митрополит Епіфаній передав мешканцям Макарова вантаж гуманітарної допомоги і підтримав усіх, хто переживає біль втрати і страждання.

    Повертаючись в Київ предстоятель ПЦУ зупинився біля зруйнованої Покровської каплиці, що біля села Миколаївка, а в с. Бузова – поспілкувався з представниками місцевої школи, яка пошкоджена російськими окупантами.

    Найсвіжіше

    Популярне