Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Верховна Рада офіційно визнала дії рф геноцидом українського народу

    Верховна Рада визнала геноцидом українського народу дії збройних сил рф, а також політичного і військового керівництва росії під час повномасштабної війни проти України.

    Відповідну постанову №7276 ухвалили 14 квітня.

    Рада також звертається до ООН, Європарламенту, парламентських асамблей Ради Європи, ОБСЄ, НАТО, урядів та парламентів іноземних держав щодо визнання вчинення росією геноциду українського народу, а також злочинів проти людяності та воєнних злочинів на території України.

    Зазначається, що Генпрокуратура, Міністерство закордонних справ та Мін’юст повинні документувати всі факти вчинення геноциду українського народу, злочинів проти людяності, воєнних злочинів, інших тяжких злочинів та ініціювати притягнення винних до відповідальності.

    «Постанова стане першим кроком до викриття істинних намірів російської федерації, її дій щодо знищення Українського народу під час збройної агресії російської федерації проти України й донесення цієї інформації до міжнародної спільноти з метою ініціювання притягнення до відповідальності всіх винних осіб», — йдеться в пояснювальній записці.

    Найсвіжіше

    Популярне