Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    “Зрозуміло, що вони є складовою частиною РПЦ”, – митрополит Епіфаній про УПЦ МП

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній в черговий раз нагадав, що УПЦ МП (рпц в Україні) є частиною російської православної церкви.

    “…Московський патріархат в Україні де-факто вважає, що вони незалежні, але де-юре зрозуміло, що вони є складовою частиною РПЦ, невіддільною складовою, оскільки і митрополит Онуфрій в Києві, і митрополит Антоній, управитель справами, є членами священного синоду РПЦ. Це так, ніби наш прем’єр-міністр і міністр Кабінету Міністрів були членами російського уряду. Тому вони намагаються вдавати, що є незалежною Українською православною церквою, але це насправді не так”, – розповів митрополит Епіфаній в інтерв’ю LB.

    Він зазначив, що в цей час ми бачимо є певні внутрішні рухи в УПЦ МП щодо віддалення від Москви і були заяви на початку декількох десятків архієреїв про не поминання патріарха Кирила під час літургії, але суттєво і кардинально це ситуації не змінює.

    Вони залишаються в складі Московського патріархату, а оскільки їхній очільник поминає під час богослужіння патріарха Кіріла, то, відповідно, поминають вони його чи не поминають, це вже немає особливого значення. Але ці такі більш яскраві рухи були на початку. Зараз ми бачимо, що певною мірою вони знову намагаються зберегти цю структуру, подібно до того, як це відбувалося у 2014 році”, – сказав митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне