Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Як мені казати росіянам “Христос посеред нас”, якщо вони благословляють війну, – архімандрит Грузинської Церкви

    Священик Грузинської Православної Церкви архімандрит Дорофей (Курашвілі) засудив війну росії проти України викривши кремль в лицемірстві та злочинах. Він підкреслив, що рпавославна віра не потрібна тим, хто є загарбником і брехуном. Всі Помісні Православні Церкви мають засудити вбивства в Україні, інакше вони всі будуть співучасниками загибелі тих убитих та зґвалтованих дітей.

    «Начебто російська армія, яка увійшла в Україну, мала плани перешкодити [ЛГБТ] Прайду, але ця армія ґвалтує всіх, хто зустрічається на шляху», – сказав священник, якого цитує богослов Мамука Путкарадзе.

    “… в їхньому розумінні, це їхня “священна” армія, яка увійшла в Україну і гвалтує 10-річних дівчаток, розстрілює їхніх батьків на очах у дітей, щоб усе це пам’ятати і полюбити російську націю, подивіться, чи не в цьому дух лицемірства?!

    Багато хто думає, що Православ’я – це правильне визнання та виконання догматів, але це не так! Навіщо тобі ця віра, якщо ти брехун, убивця та загарбник?! Згвалтування дітей та жінок… Це не Православ’я!

    А хто про все це мовчить, той учасник цих вбивств, ми всі учасники!

    У православ’ї є така традиція, що якби я прийняв у храмі православного священика іншої помісної церкви, ми мали б разом принести жертву і в один момент мали б сказати один одному: «Христос серед нас», і як мені сказати ці слова тим російським священникам, які моляться та благословляють цю «священну війну»?! Хіба Христос може бути серед нас? Де Христос?

    Це не православ’я, це не християнство! І всі Помісні Православні Церкви мають піднести на ці вбивства свій голос, інакше ми всі будемо співучасниками загибелі тих убитих та зґвалтованих дітей!», — сказав отець Дорофей.

    Нагадаємо, в США єрархи УПЦ та Грузинської Церкви помолились за жертв Тбіліської різанини, влаштованої радянською владою 9 квітня 1989 р. Також єпископ Грузинської Церкви Григорій засудив війну рф проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне