Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Кіріл просить росіян коритись російській злочинній владі, бо вона “дана Богом”, – релігійний експерт

    Автор: релігійний експерт Олександр Єфременко.

    Вчора очільник рпц кіріл (гундяєв) під час богослужіння закликав вірян згуртуватись навколо російської злочинної влади. Все це він у вже традиційній манері виголосив на проповіді з церковного амвону.

    Далі цитата: «да паможет всем нам Господь, в это непростое для нашего отечества время, всем сплотится в том числе и вокруг власти, а власти преисполнится ответственности за свой народ… и тогда будет в народе нашем полная солидарность и спасобность отражать врагов и внешних и внутренних…».

    Та й власне сама проповідь була присвячена саме роздумам кіріла над поняттям «влади», які в кінцевому результаті були зведені до слів Писання, що «вся влада від Бога». Останні твердження кіріл промовив з особливою ствердною інтонацію підвищеним голосом. Можливо, щоб до всіх швидше дійшло, і щоб усі почули найголовніше з цієї «проповіді-агітації».

    Все це свідчить про те, що головний лейтмотив цієї проповіді, який кіріл намагався донести до москвичів – це «коритись російській злочинній владі», бо ж вона «дана Богом».

    Такою проповіддю кіріл вкотре засвідчив свою вірність путінському режиму, що робить його співучасником злочинів кремля. Що ж, кажете: «Цєрковь внє політікі?».

    Найсвіжіше

    Популярне