Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Кіріл закликав росіян до «покірного служіння владі»

    Патріарх Російської православної церкви Кіріл закликав росіян бути згуртованими і готовими служити владі країни до кінця свого життя. Про це він заявив у своїй недільній проповіді у Москві.

    «Хай допоможе всім нам Господь у цей непростий для нашої Вітчизни час згуртуватися, у тому числі й навколо влади, а влада – сповнити відповідальність за свій народ, смирення та готовність служити йому навіть до становища життя свого», – сказав він.

    Кіріл вважає, що це буде ознакою «справжньої солідарності», яка «влаштує життя таким чином, щоб у цьому житті було якнайбільше добра, правди та любові».

    Нагадаємо, що довірений союзник Володимира Путіна голова Російської православної церкви  патріарх Кіріл відмовився засудити рішення Кремля про вторгнення в Україну і назвав противників Росії в Україні “злою силою”. У недільній проповіді перед великим постом він сказав, що однією з причин війни в Україні були гей-паради, організовані на Заході.

    Щодо голови УПЦ МП митрополита Онуфрія, то він у перший день війни закликав президента країни-агресора Путіна негайно припинити “братовбивчу війну”  та висловив підтримку українським воїнам. Проте не засуджував Кирила і продовжує згадувати його у молитвах.

    Нагадаємо, у Верховну Раду України було представлено законопроект про заборону діяльності Московського патріархату на території країни. Законопроект пропонує заборонити діяльність в Україні Російської православної церкви та релігійних організацій, які є її частиною, зокрема, Української православної церкви МП, а вся власність РПЦ в Україні має бути націоналізована.

    Найсвіжіше

    Популярне