Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Був куратором бойовиків на Донбасі: у Росії затримали колишнього радника Путіна Владислава Суркова

    Колишній депутат Госдуми Ілля Пономарьов заявив, що у Росії заарештували Владіслава Суркова – колишнього радника Владіміра Путіна. Пономарьов зазначив, що він зараз знаходиться під домашнім арештом.

    “Владислав Сурков перебуває під домашнім арештом. Наразі проводяться слідчі заходи у справі про розкрадання на Донбасі з 2014 року”, – цитує Пономарьов свої джерела.

    Він додав, що хоча Путін і звільнив Суркова у 2020 році, ексрадник російського президента все ще залишається тією людиною, яка розуміє реальну ситуацію в так званих “Л/ДНР”. Так у нього там залишилися зв’язки.

    “Сурков завжди був досить близький з Кадировим і очевидно, що багато чого академік не сам вигадує, а слідує завітам Владислава Юрійовича”, – пише також Пономарьов про ще одну ймовірну причину затримання.

    Пономарьов зауважив, що Сурков має усі шанси потрапити до СІЗО Лефортове за розтрату коштів, виділених на політичну роботу в Україні.

    “Найцікавіший інсайт сьогодні в ефірі “Утро Февраля – РосАнтиЦентр” від Андрія Піонтковського: до Владислава Суркова справді є претензії, він проходить у тій же справі, що й генерал ФСБ Бєсєда. І можливість загриміти в Лефортове за розтрату коштів, виділених на політичну роботу в Україні, там справді реальна”, – підсумував він.

    Нагадаємо, Суркова називали куратором проросійських бойовиків на Донбасі. Пів року тому він написав пропагандистську статтю, в якій “пророкував” Росії розширення. Зокрема Сурков зауважував, що Кремль зумів захопити Крим за рахунок “хаотизації” України.

    Найсвіжіше

    Популярне