Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній передав допомогу УПЦ США постраждалим в Бородянці

    8 квітня предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній разом з батальйоном «Госпітальєрів» під командуванням Яни Зінкевич доставив до місцевого храму Різдва Пресвятої Богородиці гуманітарну допомогу, надану громадою українського православного собору святого Андрія з Вашингтону.

    “Чергове зруйноване озлобленими катами містечко – Бородянка… Чергові руїни, згарища, плач, біль і смерть. Невимовно боляче бачити наслідки російських злодіянь на нашій мирній землі”, – йдеться на сторінці митрополита Епіфанія в Фейсбуці.

    Раніше предстоятель ПЦУ відвідав Бучу, Ірпінь та Гостомель, 8 квітня побував у Бородянці – аби помолитися за душі закатованих і розстріляних мирних мешканців, надати підтримку тим, хто вижив, подякувати тим, хто захищав, благословити тих, хто боронитиме нас далі.

    Також митрополит Епіфаній поспілкувався з воїнами-захисниками та рятувальниками, які лише сьогодні дістали з-під завалів у Бородянці шість тіл загиблих людей. Він подякував рятувальникам за їхню важку, але надважливу працю, за те, що вони, не шкодуючи сил і постійно ризикуючи власним життям, прагнуть будь-що врятувати інших.

    Від’їжджаючи з Бородянки предстоятель ПЦУ відвідав храм на честь святого Димитрія Солунського, який також постраждав від російських обстрілів, але вистояв.

    Найсвіжіше

    Популярне