Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    КДБ Білорусі поширювало фейки про капітуляцію української армії

    Компанія МЕТА, яка є материнською організацією Facebook, Instagram, WhatsApp та Oculus опублікувала звіт про ворожі дії в мережі за перший квартал 2022 року. Цілий розділ документу присвячено діяльності Комітету державної безпеки Руспубліки Білорусь.

    Про це пише білоруський ресур reform.by.

    У звіті вказано, що окремі суб’єкти, які пов’язані з урядом Білорусі, займаються кібершпигунством і операціями впливу в Інтернеті. При цьому, спостерігається неабиякий інтерес до українським телекомунікаційних систем, оборонного сектору, журналістів та активістів в Україні та за кордоном.

    У компанії стверджують, що проведення таких операцій активізувалось незадовго до вторгнення російської окупаційної армії на територію України.

    У звіті розповідається, як мережа впливу, що перебуває під контролем КДБ Білорусі, почала масово публікувати повідомлення польською та англійською мовами про капітуляцію та втечі без бою українських військ і представників влади 24 лютого, в день, коли росія розпочала повномасштабну агресію.

    До цього, ці самі суб’єкти, здебільшого, займались тим, що обвинувачували Польщу у жорстокому поводженні з мігрантами, які прибули з Близького Сходу.

    Ця ж сама мережа, під керівництвом спецслужб Білорусі, спробувала «розкрутити» антиурядову акцію в Польщі 14 березня цього року. Представникам компанії МЕТА довелось відключити небезпечні аккаунти.

    Найсвіжіше

    Популярне