Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Курйоз дня: У Санкт-Петербурзі оштрафували росіянина, який процитував слова путіна про війну

    Мешканця російського міста Санкт-Петербург Артура Дмітрієва було притягнуто до адміністративної відповідальності за плакат з цитатою виступу владіміра путіна від 9 травня 2021 року.

    Про це пише «Хартыя’97%».

    7 квітня цього року, Дмітрієв вирушив на одиночний мітинг з плакатом, на якому був напис: «Війна принесла стільки горя, що забути це неможливо. Немає пробачення тим, хто знову замислює агресивні плани».

    Громадянину рф за такий плакат довелось провести ніч у відділку поліції. А вже 8 квітня його оштрафували на 30 тисяч російських рублів по статті «публічні дії, спрямовані на дискредитацію збройних сил рф».

    Висловлювання, за яке був оштрафований Дмітрієв, президент рф путін сказав 9 травня минулого року під час параду перемоги на красній площі у москві.

    Повна версія слів путіна звучить так: «Але тоді, в 1941-му, попереду було ще чотири роки самої кровопролитної війни. Вона била по майбутньому, по молодим, зовсім юним поколінням, а значить і по тим, кому так і не судилося народитись. Війна принесла стільки нестерпних випробувань, горя та сліз, що забути це неможливо. І немає пробачення та виправдання тим, хто знову замислює агресивні плани».

    Фото взято з «Наша Ніва»

    У мотиваційній частині рішення суду про притягнення до адміністративної відповідальності було зазначено, що своїми діями Артур Дмітрієв «висловлював свою особисту думку і формував думку оточуючих про участь збройних сил рф у війні, а не у спеціальній військовій операції, тим самим дискредитував цілі використання зс рф за кордоном, і самі збройні сили, які використовуються за межами території рф на основі загальноприйнятих принципів та норм міжнародного права».

    Фото взято з «Наша Ніва»

    Найсвіжіше

    Популярне