П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Чехія відправила в Україну танки, БМП і системи залпового вогню – Reuters

    Чеська Республіка поставила в Україну танки, системи залпового вогню, гаубиці та бойові машини піхоти для боротьби з російським вторгненням.

    Про це пише Reuters з посиланням на два джерела у Міністерстві оборони Чехії.

    Джерела агентства підтвердили партію з п’яти танків Т-72 та п’яти бойових машин піхоти БМП-1, які були помічені на залізничних платформах раніше цього тижня.

    Але це були не перші постачання важкої техніки. “Протягом кількох тижнів ми поставляємо важку наземну техніку — я говорю загалом, але за визначенням ясно, що це танки, бойові машини піхоти, гаубиці та реактивні системи залпового вогню. Те, що пішло з Чехії, налічує сотні мільйонів доларів”, — сказав високопоставлений представник Міноборони.

    Джерела відмовилися повідомити кількість поставленої зброї. Високопоставлений представник Міністерства оборони сказав, що чехи також постачають низку зенітних озброєнь, імовірно йдеться про ПЗРК “Стріла-10”.

    Чехія також веде переговори з Україною щодо ремонту пошкодженої української техніки. Джерело сказало, що це може бути техніка з українського резерву, яка потребує ремонту, або техніка, пошкоджена під час бойових дій.

    За словами джерела, наразі проводяться консультації з чеськими ремонтними компаніями щодо їхніх можливостей.

    Найсвіжіше

    Популярне