Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Більшість держав світу проголосували за призупинення членства росії у Раді ООН з прав людини

    Генеральна асамблея Організації Об’єднаних Націй підтримала резолюцію щодо призупинення членства російської федерації в Раді ООН з прав людини.

    «Щойно право росії на членство у Раді ООН з прав людини призупинили. Воєнним злочинцям немає місця в органах ООН, завданням яких є захист прав людини. Вдячний усім країнам-членам, які підтримали відповідну резолюцію Генасамблеї та обрали правильну сторону в історії», – цитує «Європейська правда» заяву міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

    Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця опублікував фото табло з результатами голосування – 93 «за», 24 «проти», 58 «утрималися». За призупинення членства Росії проголосувала у тому числі Cербія, яка нерідко підтримує у голосуванні Росію. Вірменія та Азербайджан не взяли участі у голосуванні.

    Зображення: Сергій Кислиця (взято з «Європейська правда»)

    Відзначається, що призупинення членства є максимальним рівнем покарання у Раді з прав людини – виключити державу неможливо. Призупинення членства означає, що віднині рф не може голосувати в РПЛ, вносити пропозиції, пропонувати проєкти рішень.

    Однак, представники росії вирішила створити красиву картинку для внутрішньої пропаганди і оголосили, що вихід рф з Ради є добровільним. Таке безглуздя оголосив заступник постійного представника рф в ООН геннадій кузьмін.

    Після того, як Генасамблея ухвалила рішення, кузьмін взяв слово та зробив заяву про вихід з організації. Він зазначив, що рф ухвалила рішення про дострокове припинення від 7 квітня своїх повноважень як члена Ради ООН з прав людини».

    Представник країни-агресора цинічно обґрунтував рішення тим, що стандарти захисту прав людини в Росії «надто високі», щоби вона могла брати участь у роботі Ради ООН з прав людини.

    Найсвіжіше

    Популярне