П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Російські окупанти викрали та катують священника ПЦУ з Одеси Василя Вирозуба

    Російські окупанти викрали та катують настоятеля Свято-Троїцького храму Одеси священника Православної Церкви України Василя Вирозуба, який на початку війни на цивільному катері поїхав рятувати прикордонників з острова Зміїний. 

    Про це повідомив генерал поліції В’ячеслав Аброськін.

    Він зазначив, що на цивільному катері “Сапфір” 26 лютого на острів Зміїний, щоб врятувати українських прикордонників, разом із іншими захисниками виїхали отці Василь Вирозуб, Олександр Чоков та їх помічники.

    “До теперішнього часу настоятель Свято-Троїцького храму Одеси отець Василь Вирозуб, священник Православної церкви України перебуває у полоні у російських окупантів. Відомо, що російські окупанти з початку вивезли його до Криму, а потім перевезли до слідчого ізолятора м. Бєлгород. Свідки повідомляють, що працівники ФСБ Росії застосовують катування стосовно священнослужителя“, – написав Аброськін.

    Нагадаємо, у Запорізькій області провели обмін полоненими: врятували 86 військовослужбовців ЗСУ. Також прикордонник з острова Зміїний, який послав російський корабель, повернувся додому з полону. Речник ПЦУ розповідав, що  окупанти вбили трьох священників ПЦУ.

    капелан Василь Вирозуб.

    Найсвіжіше

    Популярне