Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Прикордонник з острова Зміїний, який послав російський корабель, повернувся додому з полону

    Прикордонник Роман Грибов, який став автором легендарної фрази про напрямок руху російського корабля, повернувся з полону додому, в Черкаську область.

    Про це повідомив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

    «Мав за честь вітати на Батьківщині нашого без перебільшення легендарного прикордонника. Роман — творець того самого гасла війни з російськими окупантами. Черкащанин разом із побратимами продемонстрували всьому світові твердість і міцність українського духу, нашу незламність», — зазначив Табурець і вручив Романові відзнаку «За заслуги перед Черкащиною».

    24 березня між Україною та росією відбувся перший повноцінний обмін військовополоненими: 10 українських військових на 10 окупантів. Згодом Зеленський розповів, що серед звільнених є частина українських військових, які перебували на острові Зміїний у Чорному морі. Окрім того, в результаті цього обміну додому повернулися 19 українських цивільних моряків із рятувального судна «Сапфір», яких теж взяли в полон окупанти, коли ті намагалися забрати українських військових з острова Зміїний.

    28 лютого ВМС ЗСУ повідомили, що морські піхотинці та прикордонники, яких узяли в полон російські окупанти на острові Зміїний, живі. Морпіхи двічі відбили напади російських окупантів, але не могли продовжити захист острова.

    Окупанти повністю розтрощили інфраструктуру острову (маяк, вежі, антени тощо), тож зв’язок зі Зміїним був перерваний.

    26 лютого, після отримання інформації про те, що на Зміїному серед наших захисників можуть бути загиблі та поранені, до острова відправили цивільне судно МПРС «Сапфір» для допомоги постраждалим. Разом із екіпажем погодилися вийти отці Василь Вирозуб, Олександр Чоков та їхні помічники. Але усіх їх незаконно захопили росіяни.

    Найсвіжіше

    Популярне