П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель Фінляндської церкви звернувся до Кіріла: «заради Христа, прокинься і засуди це зло!»

    Архієпископ Гельсінський і всієї Фінляндії Лев, предстоятель Фінляндської автономної церкви в складі Вселенського патріархату закликав патріарха московського Кіріла засудити російське повномасштабне вторгнення в Україну і військові злочини російських окупантів проти українців.

    «Звертаюся безпосередньо до патріарха Московського Кіріла: пам’ятайте про обіцянки, які ви дали перед Богом як єпископ і патріарх. За них ви дасте відповідь перед Всевишнім. Заради Христа, прокиньтеся і засудіть це зло. Використовуйте свій вплив для укріплення миру. Зробіть все можливе, щоб закінчити цю війну. Я молюся, щоб смирення і мудрість від Бога керували вами» – каже архієпископ Гельсінкський і всієї Фінляндії Лев, передає orthodoxtimes.com.

    «Зараз настав час, щоб Церква в Росії усвідомила, що вона зійшла з шляху», – підкреслив архієрей.

    «Протягом останнього місяця Росія неодноразово показувала, що не прагне уникнути жертв серед мирного населення у війні в Україні. Ми безсило стежимо за потоком новин із зображеннями розбомблених до руїн житлових будинків, лікарень та церков. Сьогодні ми змушені побачити і почути те, у що важко повірити. Дії Росії в Бучі та інших українських містах і селах показують уже не жахи війни, а найгірше людське зло. Як заявила міжнародна спільнота, це військові злочини, за які Росія згодом отримає вирок”, – додав єрарх.

    «Керівництво Російської православної церкви досі стояло на стороні керівництва російської держави, щоб благословити цю війну і навіть представити її як законну, “священну війну”», – зазначив архієпископ.

    Нагадаємо, Російський богослов заявив, що Російська Церква “не засуджує, а підтримує спецоперацію”. Також РФ створює інформаційну бульбашку щодо власних звірств у Бучі.

    Найсвіжіше

    Популярне