Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Російський богослов заявив, що Російська Церква “не засуджує, а підтримує спецоперацію”

    Професор Московської духовної академії, доктор богослов’я Алєксей Осіпов пояснив ставлення російської православної церкви та патріарха кіріла (гундяєва) до війни рф проти України. Він запевнив, що рпц підтримує війну і назвав УПЦ МП “російською церквою”.

    Про це повідомляє sm.news

    “Є люди-ідеологи, і часом дуже досвідчені, і є люди, які досить легко піддаються навіянню. Це не важко. Особливо у юності. Нічого коштує підняти людей. Ні! Російська Церква не засуджує, а підтримує це (війну рф, – ред.)! А те, що є противники, вони завжди є, були і будуть”, – сказав Осіпов.

    Крім цього Осіпов обурився на священників, які в росії називали війну рф проти України “війною” і цим “каламутили воду”.

    “Нещодавно я читаю: священник говорить і починає, мовляв, Росія та Путін нібито “вчинили агресію” і таке інше. Священник! То, може, це просто такі священники? Такі. Ну, так, на жаль. І, до речі, вони не лише про це. Вони часто каламутять воду і з інших питань!”.

    “Зрозумійте, будь ласка, правильно: Українська Православна Церква – це Російська Церква. …ситуація склалася, коли потрібно бути обережним і стриманим у всіх оцінках”, – зауважив російський богослов.

    Найсвіжіше

    Популярне