П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Чергова допомога з Ватикану: На Хмельниччину прибув медичний вантаж

    У важкий час, коли українці протистоять рашистам-окупантам, а сотні тисяч мирних жителів були змушені покинути обстріляні та зруйновані міста, вкрай важливою є допомога, що надходить в Україну звідусіль.

    Так, чи не щодня й Хмельниччина отримує гуманітарні вантажі від діаспори та іноземців, передає Depo.Хмельницький.

    Зокрема, сьогодні чергову партію такого вантажу доставили з Італії (Ватикану). Благодійники Апостольського Екзархату українців-католиків візантійського обряду в Італії зібрали понад 5 тонн ліків: антибіотики, знеболювальні, кровоспинні, протизапальні засоби. Також надійшли кисневі концентратори, перев’язувальні матеріали та багато іншого. Загальна вартість цього вантажу складає понад 160 тисяч євро.

    Усе отримане буде передано лікувальним закладам області, що опікуються пораненими воїнами.

    “Ці медикаменти та засоби дозволять зберегти не одне життя, адже в умовах війни, коли перервалися звичні логістичні ланцюги та значно виросла потреба лікувальних закладів в таких ліках, їх закупівля є досить проблематичною”, – зазначає начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

    Нагадаємо, 21 березня в область прибуло 10 т медичних засобів, медикаменти, лікарські засоби та інвалідні коляски. Допомога надійшла з Ватикану на логістичний склад гуманітарного хабу при Хмельницькій ОВА. Вантаж був доставлений за сприяння громади Української греко-католицької церкви у м. Новара (Італія).

    Найсвіжіше

    Популярне