Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Мінрегіоні вирішують, що робити з уламками будівель — Чернишов

    Мінрегіон спільно з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів та Конфедерацією будівельників розробляють механізми утилізації та повторного використання будівельних відходів, що утворились внаслідок масових руйнувань інфраструктури. Про це повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

    За словами міністра, це потрібно, щоб не було екологічного лиха.

    Чернишов розповів, що зараз в регіонах розбирають завали, що утворились внаслідок бойових дій. Очищають населені пункти від “будівельних відходів” — уламків зруйнованих об’єктів. Йдеться про уламки конструкцій, бетонний та цегляний бій, вікна та двері.

    “Проте, такі будівельні відходи можуть мати повторне використання при відбудові країни: будівельних роботах з відновлення пошкоджених об’єктів та виробництві необхідних будівельних матеріалів”, — пояснив Чернишов.

    За словами міністра, непридатні для переробки та використання в якості вторинної сировини відходи будуть складати і потім утилізувати у безпечний для довкілля спосіб.

    Зараз в Мінрегіоні працює робоча група із залученням фахівців Міндовкілля, Офісу підтримки реформ Мінрегіону, профільних асоціацій, будівельників, міжнародних експертів. Наступного тижня напрацювання планують представити на засіданні Уряду.

    Найсвіжіше

    Популярне