Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Львівщині парафія у с. Баня Лисовицька покинула Московський патріархат

    Село Баня Лисовицька Львівської області без московського патріархату! Громада одноголосним рішення перейшла в ПЦУ.

    Про це повідомляє Моршинська міська рада.

    У неділю, 3 квітня, відбувся молебень та загальні парафіяльні збори релігійної громади Української Православної Церкви (московського патріархату) села Баня Лисовицька. На зборах одноголосно прийняли рішення вийти з під юрисдикції Української Православної Церкви (московського патріархату) та перейти в лоно Православної Церкви України до складу Дрогобицько-Самбірської Єпархії.

    Відповідно до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» релігійна громада письмово оформила своє рішення.

    Слава Україні!

    Переходи до ПЦУ на Львівщині

    Монастир святого Онуфрія разом із архімандритом Севастьяном в селі Межигір’я Львівської області покинув Московський патріархат і приєднався до ПЦУ.

    Крім цього на Львівщині дві громади УПЦ (МП) перейшли в ПЦУ. Зокрема священник настоятель Свято-Воскресенського Новоафонського монастиря (Львів, вул.. Пекарська, 59-а), ігумен Іов Ольшанський з парафією вийшов із юрисдикції УПЦ (МП) та перейшов у штат Львівської єпархії ПЦУ (керуючим єпархії є митрополит Макарій Малетич).

    «На­ше зво­лі­кан­ня ро­бить нас ко­ла­бо­ран­та­ми і аген­та­ми ро­сії тут, а я хо­чу, щоб ми бу­ли віль­ни­ми пра­вос­лавни­ми хрис­ти­яна­ми, які слав­лять бо­га, які люб­лять свою дер­жа­ву і мо­лять­ся за неї», — заз­на­чив ігу­мен І­ов Оль­шансь­кий.

    А також раніше ДФУ писав, що настоятель Свято-покровського Храму у місті Червоноград, що на Львівщині, протоієрей Ігор Деркач разом із громадою вийшли із юрисдикції УПЦ (МП) та перейшли у штат Львівсько-Сокальської єпархії ПЦУ (керуючим єпархії є митрополит Димитрій (Рудюк).

    Найсвіжіше

    Популярне